Öğrencilerimizle birlikte düzenlediğimiz Farklı Okumalar etkinliğinde ilk konuğumuz Akın Düzakın olacak. Jostein Gaarder tarafından yazılan, Akın Düzakın tarafından resimlenen "Acaba" adlı esere yakından bakacağız. Olağanüstü soruların olağanüstü resimlerle yorumlandığı bu eserin resmedilişini Akın'dan dinlemek için ilgilenen herkesi Kubbealtı'na bekliyoruz. Akın bize Norveç'ten çevrimiçi katılacak. Etkinlik Türkçe yapılacak. Çevrimiçi katılım için korkut@metu.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

Akın Düzakın, çocukluğunu ve gençliğini Ankara'da geçirdi.1985 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünü bitirdi. 1987 yılında, Norveç'e grafik tasarımı ve illüstrasyon okumaya gitti. 1994 yılında Oslo'daki Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulundan mezun olduktan sonra bağımsız illüstratör olarak çalışmaya başladı. Evlendi, iki çocuğu oldu. Halen Norveç'te yaşıyor ve çalışıyor. Akın Düzakın, meslek hayatının büyük bir kısmını, tutkuyla bağlandığı resimli kitaplara ayırdı. Bugüne dek 52 resimli kitaba imza attı. Bunların üç tanesinin metnini, Norveç dilinde kendisi yazdı. Bu resimli kitapların bir kısmı yirmiyi aşkın dile çevrildi. Norveççeden Türkçeye çevrilen üç kitabına ilaveten, Türkçe dilinde bir özgün kitabı yayımlandı. Akın Düzakın, Norveç'de meslek kuruluşlarında aktif roller üstlendi ve Norveç Kültür Bakanlığına bağlı organlarda çeşitli görevler aldı, çeşitli kereler jüri üyeliği yaptı. Norveç'te yıllar içinde birçok ödüle layık görülen Akın Düzakın'ın resimlediği kitaplar, uluslararası değerlendirmelerde ödüller aldı, seçkin kitap ve onur listelerine girdi.

23/02/2024 - 12:07