Yarı-Zamanlı Öğretim Görevlisi

Kaan Dericioğlu


E-Mail: kaan.dericioglu@ankarapatent.com, mkaan@metu.edu.tr

Telefon: 

Oda: 


 

Özgeçmiş

Ankara Patent Bürosu A.Ş. Onursal Başkanı

Türk Patent ve Marka Vekili, Avrupa Patent Vekili

ODTÜ Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi

AIPPI TR – Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği, Kurucu ve Onursal Üyesi

PEM Patent ve Marka Vekilleri Derneği Üyesi

1964 yılından günümüze kadar fiilen fikri haklar alanında Patent ve Marka Vekili olarak çalışan M. Kaan DERİCİOĞLU, DPT bünyesinde kurulan Patent Kanunu ve Türk Patent Enstitüsü Kuruluş Kanunu Hazırlık Özel İhtisas Komisyonu'nda Raportörlük ve Başkan Vekilliği yapmıştır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bilgi Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde Fikri Haklar alanında Lisans ve/veya Yüksek Lisans dersleri vermiştir. FISAUM - Ankara Üniversitesi Fikri Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki kurslarda görev almış ve ayrıca Sabancı Üniversitesi Girişimci Geliştirme Programı kapsamında öğretim elemanı olarak ve İstanbul Teknik Üniversitesi Genç Girişimci Geliştirme Programı (G3P) kapsamında Danışma Kurulu Üyeliği ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Taksi Yarışması'nda Fikri Haklar Danışmanı olarak görev yapmıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Tıpta Girişimcilik ve Yenilikçilik Programında eğitim vermiştir.

EPI Avrupa Patenti Enstitüsü, AIPPI-Uluslararası Fikri Hakları Koruma Birliği, PEM-Patent ve Marka Vekilleri Derneği, Ankara Binicilik İhtisas Kulübü üyesidir.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması, Erciyes Teknopark BİGG (Bireysel Genç Girişim- Teknogirişim Sermayesi), TET Proje Baharı, Yaratıcı Çocuklar Derneği (SAMSUNG Geleceğin Mucitleri Yarışması) Jüri Üyeliği yapmaktadır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde "Bilgisayar Programları Nasıl Korunur" ve "Buluşlar ve Patent Sistemi" konulu seminerler vermiştir.

Birçok şirket, kuruluş ve okullarda "Patent Okur Yazarlığı", "Buluşlar ve Patent Sistemi", "Siz de Buluş Yapabilirsiniz" konulu eğitim programları uygulamaktadır. Birçok buluşu ve patenti içeren Buluşlar ve Patent Sergisi sunuşları sürmektedir.

Yayınlar

İlaçta Patent (YASED Yayını), Sınai Haklar (Ankara Patent yayını), ASİAD Patent Raporu, Fikri Haklar Kılavuzu (İSO Yayını), Marka Nedir Nasıl Korunur (Para Dergisi yayını), Fikri Haklar Sözlüğü (TÜSİAD yayını), Buluşlar ve Patent Sistemi-Inventions and Patent System (Boğaziçi Üniversitesi yayını), Siz De Buluş Yapabilirsiniz-Patent El Kitabı (Akılçelen Kitapları yayını) adlı yayınları ve çeşitli dergilerde yayımlanmış birçok makalesi bulunmaktadır.


Son Güncelleme:
07/11/2022 - 13:16