ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, İsrail Neri Bloomfield Haifa Tasarım Okulu (WIZO Haifa) ve Fas Ben Guerir Muhammed VI Politeknik Üniversitesi Mimarlık, Planlama ve Tasarım Okulu tarafından 17-30 Nisan 2023 tarihleri arasında ortaklaşa yürütülen maddi kültür projesi tamamlandı. Proje kapsamında üç ülkeye yapılan ziyaretler, Türkiye'de ODTÜ yerleşkesi, Ankara Kalesi ve Beypazarı, Fas'ta Benguerir yerleşkesi, Marakeş, Meknes ve Fes, İsrail'de WIZO, Hayfa, Akra ve Kudüs'ü kapsıyordu. Ziyaretler sırasında Ankara'da, Ben Guerir ve Hayfa'da hibrit ortamda çalıştaylar yapıldı. Projeye ODTÜ'den 12 (ID 403 İş Birlikli Tasarım dersi), İsrail'den 14 ve Fas'tan 6 öğrenci katıldı. Proje sonucunda Endüstriyel Tasarım, Mimarlık, Moda Tasarımı ve Görsel İletişim Tasarımı disiplinlerinden karma olarak oluşturulan beş uluslararası ekip maddi kültür kapsamında geliştirdikleri tasarım yaklaşımlarını sundular.

@wizodesign @metuid @sapd_um6p

13/05/2023 - 16:20