Dr. Öğr. Üyesi Güzin Şen

Telefon: +90 312 210 2231

Oda: 68

Özgeçmiş

Güzin Şen, ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü'nden 2012 yılında bölüm ve fakülte birincisi olarak olarak mezun olmuş, yüksek lisans derecesini ise yine aynı bölümden 2014'te almıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında araştırma görevlisi olarak çalışmış, bir dönem Delft Teknik Üniversitesi-Etkileşim için Tasarım programında Erasmus değişim öğrencisi olarak bulunmuştur. Şen, doktora derecesini 2019'da Liverpool Üniversitesi'nden almıştır. Doktora araştırmasında lüks otomobil yolcuları için özelleşmiş yeni bilgi-eğlence sistemlerinin tasarımını ve bu sistemlerin sunduğu kullanıcı deneyiminin sanal gerçeklik yardımıyla prototiplenmesini incelemiştir. Bu araştırma Bentley Motors ve Virtual Engineering Centre iş birliğiyle yürütülmüş, İngiltere'deki Mühendislik ve Fiziksel Bilimler Araştırma Konseyi tarafından desteklenmiştir. Dr. Şen, Temel Tasarım, Tasarım İletişimi, Ürün Tasarımı ve Kullanıcı Deneyiminde Estetik gibi lisans ve yüksek lisans dersleri vermekte, araştırmalarına ürün ve etkileşim estetiği, görsel iletişim ve deneyim prototipleme teknikleri, fiziksel arayüzler, genişletilmiş gerçeklik teknolojileri ve tasarımda yapay zeka alanlarında devam etmektedir. Şen'in International Journal of Human-Computer Interaction ve Design Journal gibi dergilerde makaleleri bulunmaktadır.

23/11/2022 - 00:59