Dünya Endüstriyel Tasarım Günü (WIDD) kapsamında TMMOB Mimarlar Odası Endüstriyel Tasarımcılar Komisyonunun düzenlediği "Sağlık ve İyi Oluş" paneli ve Mezuniyet Projeleri Seçkisi Sergisi TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinin ev sahipliğinde 19 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

WIDD'nin 2018 teması, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden "Sağlık ve İyi Oluş" konulu panelin açılışında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve YK yedek üyesi Mustafa Hasdoğan konuştu. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Bahar Şener Pedgley'in yürüttüğü panelde Dr. Aslı Günay sağlık ve iyi oluş kavramlarını anlatan bir teorik çerçeve sundu. Daha sonra TOBB ETÜ, ODTÜ, Karabük, Gazi ve Atılım üniversitelerinden birer yeni mezun meslektaşımız konuyla ilgili mezuniyet projesini sundu. Sonrasında ise medikal tasarım konusunda başarılı çalışmalar yürüten Merthan Öztürk mezuniyetinden başlayan girişimcilik hikayesini anlatarak genç tasarımcılara önerilerde bulundu. Son olarak hem akademisyen hem de tasarımcı olarak sağlık sektöründe özelleşen Dr. Aydın Öztoprak deneyimlerini aktararak geleceğin sağlık sistemleri ve tasarımcının rolü konusunda öngörülerini aktardı. Panelin ardından saat 19.30'da TOBB ETÜ, ODTÜ, Karabük, Gazi ve Atılım üniversitelerinde 2018 yılında yürütülen mezuniyet projelerinden bir seçkinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergiyi 29 Haziran 2018 tarihine kadar Konur Sokak No:4 de bulunan Mimarlar Odası Sergi Salonunda izlemek mümkün.

"Sağlık ve İyi Oluş" konulu panelin ve Atılım, Gazi, Karabük, ODTÜ ve TOBB ETÜ mezuniyet projeleri sunuşlarının video kaydını buradan izleyebilirsiniz.

Tüm katılımcılara ve katkı verenlere teşekkür ederiz.

11/11/2022 - 12:23