Küresel Stüdyo, öğrencilerin farklı kültürler ve coğrafyalardan oluşan gruplarda çalışabilmelerini amaçlayan, farklı kurumların işbirliğiyle kurgulanan bir tasarım dersidir. Ders kapsamında farklı üniversitelerden seçilmiş birer öğrenciden oluşan iki kişilik gruplar, bir öğrencinin tasarımcı, bir öğrencinin ise müşteri olduğu projeler yürütmektedir. Küresel Stüdyo, 2007'den beri düzenlenmekte olup, yakın zamana kadar Loughborough Üniversitesi'nden Dr Erik Bohemia tarafından yürütülmüştür.

Bu sene Küresel Stüdyo, bölümümüz liderliğinde, İtalya'dan Suor Orsola Benincasa of Naples, Brezilya'dan Universidade do Vale do Rio dos Sinos ve Federal University of Rio Grande do Sul ile Japonya'dan Sibaura Institute of Technology üniversitelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu senenin teması yerel hareketlilik: insanların dünyanın farklı noktalarında hangi şekillerde hareket ettikleri irdeleniyor.

Bölümümüz 2016'dan beri Pınar Kaygan, Harun Kaygan ve İrem Dilek tarafından yürütülmekte olan ID 319 Virtual Design Studio seçmeli dersi kapsamında Küresel Stüdyo'ya katılıyor. Daha detaylı bilgi için: ttps://vleblog.lboro.ac.uk/gs18/ ve http://theglobalstudio.eu/ sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

11/11/2022 - 12:10