18 Temmuz 2022 tarihinde toplanan Bölüm Akademik Kurulumuz oy birliği ile aşağıdaki görüşü kabul etmiştir.

ODTÜ Kamuoyunun Dikkatine,

Pandemi sonrasında yüz yüze gerçekleşecek diploma töreni ile ilgili ODTÜ kamuoyunda ifade edilen görüşleri dikkatle izliyoruz. Gerek öğrencilerimiz gerekse farklı bölümlerden hocalarımız ve yöneticilerimiz mezuniyet töreninin pandemi öncesinde olduğu gibi Devrim Stadyumunda yapılmasını talep ediyorlar.

Mezuniyet töreni, zorlu bir eğitim sürecinin başarı ile sonuçlanmasının kutlandığı, öğrencilerin yanı sıra tüm akademik ve idari personelin, yöneticilerin ve Türkiye’nin her yanından gelen ailelerin gururla ve coşkuyla katıldığı kolektif bir ritüeldir. Bu kolektif ritüelin en önemli unsuru tüm bileşenlerin, ODTÜ yerleşkesinin kalbi olan Devrim Stadyumunda bir araya gelmesidir. Tıpkı yerleşkemiz gibi, bu gelenek de bizim yıllar içinde inşa ettiğimiz kültürel sermayemizin belirgin sembolik değerlerinden bir tanesidir. Bu tören yalnızca ODTÜ camiası açısından değil, toplumun tüm kesimleri açısından da ODTÜ ruhunu görünür kılan çok önemli bir etkinliktir. “Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz” inancını ve düşüncesini benimseyen ODTÜ bileşenlerinin bu geleneği sürdürme talepleri haklı ve doğaldır.

Hepimiz için aidiyet duygularını pekiştiren bu özel törenin Devrim Stadyumunda yapılmasını önemsiyor ve destekliyoruz. Bu törenin bütün paydaşlar için en güzel şekilde gerçekleşmesinde üzerimize düşenleri yapmaya hazırız.

ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Akademik Kurulu

19/07/2022 - 03:00