Bu yıl beşincisi düzenlenen DRS Pedagogy SIG Learn X Design konferansı, 9-12 Temmuz tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Konferansa 31 ülke ve 81 kurumdan 150 delege katıldı. 87 bildiri ve 6 çalıştayın sunulduğu konferansta dünyanın tasarım eğitimi araştırmalarına olan ilgisinin altı çizildi.

Konferansın resmi olarak başlamasından önce 24 doktora öğrencisinin katılımıyla bir "PitStop" etkiliği düzenlendi. Etkinlikte Owain Pedgley, Peter Lloyd, Gülay Hasdoğan ve Gülşen Töre Yargın kısa dersler verdi. Derslerin sonunda düzenlenen toplantıda, öğrenciler birbirleriyle doktora süreçlerini paylaştı ve çalışmaları için arkadaşlarından ve uzmanlardan geri dönüşler aldı.

Konferans süresince 18 ayrı temada toplanan 27 bildiri sunuşu yapıldı. Konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye ve bildirilerin özetlerine konferansın websitesinden erişmek mümkün.

İlk günün özel konuşmacısı Gabriela Goldschmidt, ikinci günün konuşmacısı Zeynep Çelik Alexander ve üçüncü günün konuşmacısı Halime Demirkan’ın sunuşu büyük ilgi gördü.

Bildirilerin haricinde altı farklı çalıştay düzenlendi. Çalıştaylara yürütücülük yapan isimler Alon Razgour (Ç 1), Senem Turhan ve Çagla Doğan (Ç 2), Dalsu Özgen Koçyıldırım, Yekta Bakırlıoğlu ve Aykut Coşkun (Ç 3), Ece Yalım (Ç 4), Emre Çağlar and Nagihan Tuna (Ç 5) ve Alper Karadoğaner ve Dilruba Oğur (Ç 6) oldu.

Konferans bir panelle sona erdi. Panelistler Emre Çaglar, Aykut Coşkun, İpek Akpınar, Yasuko Takayama, ve Stanley Reucker’in katılımcılarla tasarım eğitiminin ve araştırmalarının geleceğini tartıştı.

Son olarak, etkinliğin yürütücüleri Naz Börekçi, Fatma Korkut ve Dalsu Özgen Koçyıldırım etkinliğin tasarım aşamalarını ve organizasyonu anlattıkları bir kapanış konuşması yaptılar.

Konferansın sosyal etkinlikleri de hatırlanmaya değerdi. PitStop etkinliğinden sonra yapılan karaoke partisi, bildirilerden sonra gerçekleşen rakı-meze ya da hamam ve son olarak konferans yemeğine eşlik eden oryantal çalıştayı ile delegeler gün boyu yorgunluğunu attılar.

11/11/2022 - 11:32