ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, Domus Dergisinin, Aralık sayısı ekinde verilen "Avrupa'nın En İyi 100 Mimarlık ve Tasarım Okulu 2013" (Europe's Top 100 Architecture and Design Schools 2013) rehberinde yer aldı. Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarım, Mimarlık Tarihi, Kuramı ve Eleştirisi ve Etkileşim Tasarımı alanlarından toplam 100 okulu kapsayan rehberde Türkiye'den iki okul yer aldı. Rehberde, Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında ODTÜ, Avrupa'daki en iyi 31 okul arasında yer alırken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım alanında yer aldı. Rehberde listelenen okullar, işbirliği ağları, güçlü eğitimciler ve sıradışı öğrenci çalışmaları baz alınarak belirlendi. Yurt dışında okumak veya değişim programına katılmak isteyen öğrencilerin kendilerine en uygun programı seçmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bu rehber, her okulun kendine özgü özelliklerini, müfredat odağı, pedagojik kimlik ve eğitim ortamı bağlamında kıyaslama olanağı veriyor. Rehbere ücretsiz olarak aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:

11/11/2022 - 15:05