ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 2012-2013 akademik yılı güz döneminde dördüncü sınıf öğrencileriyle yürütülen 'Aktif Çalışma Noktası Tasarımı' projesinde OMSİAD (Ofis Mobilyaları Sanayi ve İş Adamları Derneği) ile işbirliği yaptı.

33 öğrencinin grup çalışması olarak yürüttüğü, dört hafta süren projenin sonunda havalimanı, alışveriş merkezi, fuar alanı, café, restoran ve otobüs terminali gibi çok çeşitli mekanlarda kısa süreli çalışma ihtiyacına cevap verebilecek dokuz tasarım önerisi sunuldu. OMSİAD üyesi 9 firma, bu tasarımların bire bir ölçekte prototiplerini gerçekleştirdi.

Projenin değerlendirmesi ODTÜ'lü öğretim elemanları ve OMSİAD üyesi firmaların katılımından oluşan jüri ekibi tarafından 16 Ocak Çarşamba günü TAV Havalimanları İşletmlerinin ev sahipliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşti. Projeye ait prototipler ve sunum paftaları 10 gün boyunca Dış Hatlar Terminali giden yolcu katı Check-in bankolarının yanında sergilenmeye devam edecek.

Öğrencilerin projelerinin geliştirilmesinde ve özellikle yoğun iş yüklerinin yanısıra bir çok öğrencinin tasarım prototiplerinin yapılmasına verdikleri katkı için OMSİAD'a ve projeye destek veren Atagür, Bamos, Bürosit, Delta, Ersa, İkoor, Nexoff, Tuna, ve Bürosan'a, ayrıca, projenin sergilenmesine ev sahipliği yapan Ankara TAV Havalimanları İşletmelerine teşekkür ederiz.

11/11/2022 - 15:04