2008-2016 yılları arasında ODTÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Ahmet Acar'ın vefatının derin üzüntüsü içindeyiz. Mütevazı ve zarif kişiliği, demokratik ve çoğulcu yönetim tarzı, her zaman çalışanın ve öğrencinin yanında olan, onları dinleyen ve farklı fikirlerine saygı duyan yaklaşımı, üniversitenin karşı karşıya kaldığı en endişe verici olaylarda kendini sakinlikle ve nezaketle gösteren yatıştırıcı ve kriz çözen rolü ile unutulmayacak bir yönetici, örnek bir akademisyendi.

Endüstriyel Tasarım Bölümü olarak ODTÜ Kültür ve Kongre merkezinde düzenlediğimiz mezuniyet projeleri sergilerimizi her yıl mutlaka ziyaret eder, her standı dolaşır, öğrencilerimizin proje anlatımlarını dinler, yorumları ile onları yüreklendirirdi. Küçük fuayede gerçekleştirdiğimiz jürimizi, sessizce arka sıralardan birine oturarak izlerdi; bazen yorum yapınca geldiğinin farkına varırdık. Herhangi bir ODTÜ çalışanı gibi yaya yolunda karşılaşır, bizlere isimlerimizle hitap eden selamını alırdık; yemekhanede onun davetiyle yanına oturur, hem birlikte yemek yer, hem de sohbet ederdik. Her sorunumuzda yanımızda olması ve yaptığımız çalışmalara ilgi duyan ve değer veren yaklaşımı ile bizlere güç verdi, alanımızda ilerlemizi ve daha iyi olmamızı sağladı.

ODTÜ'ye kazandırdıkları unutulmayacak. Ailesinin, tüm sevenlerinin ve ODTÜ camiasının başı sağ olsun. Huzur içinde yatsın.

10/11/2022 - 22:24