ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, İsrail'deki partner üniversitemiz Neri Bloomfield Haifa Tasarım Okulu (WIZO Haifa) tarafından yürütülen ve finanse edilen bölgesel bir proje kapsamında, 17-19 Nisan 2023 tarihleri arasında maddi kültür konulu uluslararası bir etkinliğin ilk aşamasına ev sahipliği yaptı. Etkinliğe ODTÜ (ID 403 dersi) ve WIZO Haifa'dan öğrenciler yüz yüze, Muhammed VI Politeknik Üniversitesi Mimarlık, Planlama ve Tasarım Okulu (Ben Guerir, Fas) öğrencileri ise çevrimiçi olarak katıldı. Etkinlik kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesine, Ankara Kale bölgesine ve Beypazarı'na saha gezileri düzenlendi. Daha sonra gerçekleştirilen 12 saatlik bir hekatonda, öğrenci ekipleri bulguları, içgörüleri ve geliştirmeyi hedefledikleri tasarım yaklaşımları üzerine çalıştılar. Projenin ikinci aşaması 21-26 Nisan tarihleri arasında Fas'ta gerçekleştiriliyor.

@wizodesign @metuid @sapd_um6p

26/04/2023 - 11:15