13 Ekim – 12 Aralık 2012 (Pazar günleri kapalıdır)

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Kadir Has Caddesi – İstanbul

Doğa, bilge ve kusursuzdur. Bu nedenle, sanatçılar ve tasarımcılar için önemli bir esin kaynağı olmuştur. Esinlenilen, bazen doğadaki renkler, şekiller ve dokular; bazen doğum ve büyüme gibi özellikler; bazen de doğanın içinde barındırdığı mükemmeli yansıtma/yakalama arayışıdır. 'Polimer Mücevher: Doğadan Esinlenen' projesinde öğrencilerin esin kaynağı doğa. Bilgisayar ortamında tasarladıkları ve hızlı prototiplemeyle bastırdıkları mücevherler onların sesini, doğaya bakışını yansıtmakta. Hızlı prototipleme yöntemi, geleneksel mücevherde kullanılan malzemeler ve yöntemlerle başarılamıyacak formlara ulaşma ve böylelikle doğanın girift ve karmaşık yapısını yansıtma/yakalama şansını vermekte. Karmaşık ya da sade şekiller, basit ya da zor detaylar ve seçilecek tekrar eden, büyüyen ya da tek parça formlar bu yöntemle üretilebilmekte. Hızlı prototipleme yöntemiyle üretilebilen formlarla doğayı yansıtma/yakalama arayışı, doğanın barındırdığı kusursuzluk ile seri üretilen, birbirinin aynı nesnelerdeki sözde kusurluluğu tartışmak için iyi bir zemin oluşturmakta.

Proje Yürütücüsü: Sezgin Akan

Katkıda bulunanlar: Doç. Dr. Bahar Şener-Pedgley, Doç. Dr. Gülay Hasdoğan, Ar. Gör. Yekta Bakırlıoğlu, Ar. Gör. Aslı Günay, Ar. Gör. Erçin Okursoy, Ar. Gör. Sedef Süner

Sergi sponsorları: Arçelik A.Ş., +90

11/11/2022 - 15:12