Mehmet Emin Okutan, ID480 Design Management dersi kapsamında "Entrepreneurship in Design" başlıklı bir seminer verecektir. Mimarlık Fakültesi Kubbealtında, 10 Mayıs 2023 Çarşamba 15.00-16.00 saatleri arasında hibrit olarak gerçekleşecek seminere, ilgilenen herkesi bekliyoruz. Çevrimiçi katılmak isteyenler, seminer davet linki için sumeyyes@metu.edu.tr ile iletişime geçebilirler.

Mehmet Emin Okutan lisans derecesini Maine Üniversitesi'nden Pazarlama odaklı İşletme yönetimi alanında tamamlamış, MBA derecesini ise Ankara Bilkent Üniversitesi'nden almıştır. 2010 yılından bu yana teknoloji tabanlı girişimlerin geliştirilmesine adanmış ilk özel inkübasyon merkezi olan Viveka Incubation Center'ın kurucularından biridir. TÜBİTAK tarafından ODTÜ, Gazi, Bilkent, TOBB ETÜ, Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi ile başlatılan programlar aracılığıyla mentörlük yapmıştır. Üniversite programlarına ek olarak, TEPAV ile GCIP Cleantech ve Biotechnology Acceletor Program'ında yer almıştır.

Viveka aracılığıyla, Emin Uluslararası programlar yürütmüş ve Medine, Suudi Arabistan'da Kadın Girişimcilik Ön İkiz Programı'nı yönetmiştir. Ayrıca, İslam Kalkınma Bankası'nın iş planı yarışması ile Sahra Altı girişimlerini yönlendirmiştir. Emin Okutan, 2016 sonbaharında Cyberpark ile "Doping" adlı bir araştırma projesini tamamlamış ve erken aşama şirketlerinin ticarileştirme sorunlarını belirleyerek yatırımcı buluşmaları için koçluk yapmıştır. Emin, küresel düşünen girişimlere yönelik kurulan Founder Institute'da da kolaylaştırıcılar arasındadır. Şu anda, startup ve endüstri işbirliğini destekleyen EIT KIC ClimAccelerator East Mediterrenean programını yönetmektedir.

05/05/2023 - 12:06