Öğr. Gör. Dr. Alper Karadoğaner

Telefon: +90 312 210 6241

Oda: 103

Özgeçmiş

Lisans derecesini 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarımı Bölümünden, yüksek lisans derecesini 2010 yılında ODTÜ – Delft Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Ortak Programı olan Etkileşim için Tasarım alanından almıştır. Doktora derecesini de 2020 yılında ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümünden almıştır. Öğrenciliğinden itibaren tasarım ofislerinde ve farklı sektörlerdeki firmaların projelerinde endüstriyel tasarımcı olarak çalışmıştır. 2013 yılında uzman olarak çalışmaya başladığı ODTÜ Endüstriyel Tasarımı Bölümünde, UTEST Ürün Kullanılabilirlik Biriminde savunma ve beyaz eşya araştırma projelerinde görev almıştır. Avrupa Birliğince desteklenen medikal üreticilerin uluslararası rekabet gücünün artırılması projesinde uzman tasarımcı olarak görev almıştır. TÜBİTAK’ın 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması Projesi kapsamında 2021 yılının sonunda basılan Tasarım ve Üretim kitaplarının içeriklerini geliştiren ekipte yer almıştır. Aynı bölümde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Araştırma alanları arasında tasarımda temsil araçlarının kullanımı, tasarımda teknoloji kullanımı, etkileşim tasarımı, üç boyutlu modelleme ve prototipleme yer almaktadır.

08/11/2022 - 07:22