Yarı-Zamanlı Öğretim Görevlisi

Telefon:

Oda:

Özgeçmiş

Sezgin, Tabeetha School (Tel Aviv) ve Kadıköy Anadolu Lisesi (Istanbul) eğitiminden sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde dört yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı.

2004 yılından bu yana ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Sezgin “dijital mücevher” dersini açmış ve yürütmüş, 13 yıl süreyle “Mezuniyet Projesi” stüdyosuna katılmıştır. Halen 3. sınıf endüstriyel tasarım stüdyo ekibinde yer almaktadır.

Studio Contract Design Şirketi’'nin kurucusu ve ortağıdır. Bugüne kadar 60’ın üzerinde yerli ve yabancı firma için ofis, banka, restoran, mağaza projesinin iç mekân ve mobilya tasarımını gerçekleştirdi. Stüdyo Tasarım şirketinin ofis mobilyaları programını tasarladı.

Avrupa Birliği ve TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Rekabetçi Sektörler Programı projelerinde 'Kıdemli Tasarım ve İnovasyon Uzmanı' olarak çalışmakta, katma değeri yüksek iş geliştirme hizmetleri ve eğitimler vermekte aynı zamanda ürün tasarımı ve prototip takibi yapmaktadır.

Sezgin profesyonel programının yanında ‘mücevher tasarımı’ da yapmaktadır. Tasarımları İstanbul, Ankara, Londra ve Amsterdam’da solo ve karma sergilerde ve galerilerde sergilendi.

23/11/2022 - 01:05